5a veckobrev v.7

Hej alla där hemma!

Nu hoppas jag att ni alla läser rätt veckobrev 🙂 förra veckan var det en viss hysteri om ett matteprov som inte gällde 5a! Vi har märkt att vår hemsida inte riktigt är anpassad till mobilen, vilket kan vara anledningen till förvirring, men vi arbetar på det. Gå in och klicka i menyn på ”prenumerationsblanketten” Klicka i vilken prenumerant du vill följa så kan du få anpassad info!

Under veckan som varit har det arbetats hårt med vikt och volym i matematiken. Vi har arbetat med olika slags texter i svenskan och i no fortsatt arbetet med kroppen. Tanken var att alla skulle ha fått hem (både i pappersform och digitalt) instuderingsfrågor till No-provet som var tänkt till på torsdag nästa vecka. Men det hann vi inte med att göra klart. Därför flyttar jag No-provet till torsdagen efter Sportlovet.

Vi hade en härlig utflykt till Naturhistoriska i tisdags. Allt gick superbra och det var många som upptäckte nya saker på museet. Få hade bland annat sett utställningen om Polartrakterna. Roligt att alla tre klasser kan ge sig iväg och det fungerar så bra.

Nästa vecka är det tänkt att vi ska ha klassfest i 5a. Det finns massor av dricka och godis kvar efter discot så inget behöver köpas in. Nu behöver jag bara få till att några föräldrar kan vara med och backa upp. Maila mig om intresse finns. En förälder har än så länge meddelat intresse att vara med. Jag tänkte att vi kunna hålla på mellan 17.30-20.30 i klassrummet. Kan vara bra om barnen hunnit äta någon enklare middag innan så det inte bara blir socker i blodet hela kvällen😀.

Läxor: Francisca hälsar att elevernas engelska läxa nästa vecka är att läsa några sidor ur en engelsk sagobok. Böckerna delas ut på måndag och på torsdag får de frågor i classroom.

I övrigt kommer vi på måndag att göra en individuell planering för veckan. Då kan det vara olika upplägg för var och en beroende på tidigare arbete. Fokus är att arbeta klart med sådant som halkat efter på grund av sjukdom eller annat fokus på lektionstid! Fråga ditt barn på måndag efter arbetsplaneringen!!!

Viktigt!!! Nu vill hela Huddinge kommun lägga fokus på elevernas närvaro i skolan. Viktigt att ni sjukanmäler när ert barn är frånvarande! Helst via skola24.se! Om någon av er inte kommer in på det kan jag kanske hjälpa till! Hör av er i så fall! Annars kan man skicka sms! Men som sagt, säkrast är skola24 eftersom det kan vara så at5 jag inte är på plats eller att annan lärare är frånvarande och en vikarie ska se över frånvaro.

Nästa vecka, v.8

måndag: idrott

tisdag:

onsdag:

torsdag: läxa klar i engelska till idag!

fredag: idrott, klassfest på kvällen

VECKA 9= SPORTLOV

 

mvh Jenny

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *