Kopior på gamla veckobrev!

Hej alla! Jag har inte varit riktigt på hugget att klippa och klistra in veckobreven här! Men nu ska det bli skärpning på den biten! Här nedan har jag kopierat de veckobrev ni fått tidigare ifall ni vill backa och titta tillbaka! Lovar att bli bättre på att följa upp och dokumentera här på hemsidan!

MVH Jenny

v.43

Hej alla där hemma. Nu väntar ett härligt Höstlov nästa vecka. Efterlängtat och välbehövligt för oss alla. Själv jobbar jag i några dagar men håller tummarna att jag hinner vara ledig torsdag, fredag.

Ni har säkert fått höra av era barn att jag inte varit på plats under veckan. Var tvungen att åka i måndags hastigt och lustigt för att reda ut lite ”famileproblem”. Detta har jag även sagt till barnen idag på mentorstimmen när jag kom tillbaka idag.

Det jag fått återberättat för mig är att veckan till största del med blandade vikarier och snabba lösningar är att det har gått bra. Några har passat på att tramsa och flamsa lite extra som det ibland blir när en vikarie kliver in.

Vi har pratat om hur viktigt det är att oavsett vem som står i klassrummet och undervisar, så måste eleverna respektera arbetsron. Det är en stor omställning för både vikarien och eleverna när ordinarie personal är borta och i slutändan får jag veta vad som skett ändå.

Vi har pratat en del om språket som används bland många av eleverna. Från och med veckan efter lovet kommer jag att ha total nolltolerans på ovårdat språk eller att eleverna skriker håll käften till varandra eller kallar varandra fula saker. Vet inte hur många gånger vi pratat om detta och jag är alltid snabb och markerar att det inte är ok. Ibland bemöts jag då av lite fniss att ”det är bara på skoj”. Men det vänder lika snabbt till att bli allvar! Många har svårt att läsa av sina kamrater när det går förlångt vilket i sin tur leder till bråk..

Det är helt enkelt inte ok att ha det språkbruket till varandra varken i skolan, hemma eller på fritiden. Så jag hoppas att ni kan prata om detta hemma och att vi har samma förhåll-ningsätt till detta efter lovet. Så att vi får stopp och markerar.

Ha en trevlig helg och en skön vecka utan stress och skola med massa ”måsten”!

Ser fram emot att få tillbaka en grupp utvilade och laddade barn måndagen v.45

Med vänlig hälsning Jenny

 

 

V.42

Redan fredag! Tiden rusar iväg och i morse fick jag använda mitt gymkort för första gången på 6 månader. Visserligen till att skrapa bilrutorna med men ändå… :). Veckan har rullat på bra. Igår hade vi bakning eftersom de hade arbetat så bra. Det var ett blandat kontrollerat kaos kan man säga. Men jisses vad duktiga de blev. Alla var glada och berömde varandra och efter det sma-kade vi på allas olika grejer. Alla fick ta hem lite också. Det blev så mycket över att vi bjöd 5b och c idag.

De flesta är framme vid kapitel 2 i matteboken. Vi väntar in alla där så att vi kan starta upp med geometri gemensamt efter höstlovet. Påminn era barn om NOMP-läxan eller andra uppdrag som ligger där.

Nästa fredag avslutas arbetet med Norden och eleverna har fått hem en karta för att kunna träna namngeografin. I engelska har de arbetat vidare med kap.6 och hittat på ett eget slut på ”rödluvan och vargen”.

I svenska har vi arbetat vidare med texter, stavning och berättelser. Nästan alla har skrivit klart sin fakta text om ett svenska djur.

På bilden har vi arbetat med akvarellfärger och målat av höstlöv och träd.

Några som ville vara med i en liten minikör på FN-dagen nästa vecka har va-rit och övat på att sjunga Lalehs sång ”Goliat”. Jätteduktiga är de allihop!

Veckan som varit!

Nästa vecka, v.43

Måndag: Idrott

Tisdag: Slöjd

Onsdag:

Torsdag: Eng läxförhör.

Fredag: So-läxförhör

Jag har flera gånger pratat om studieteknik och erbjudigt läxhjälpen på torsdagar nere i 5c klassrum. Prata gärna hemma och stötta era barn i att INTE läsa läxor kvällen innan! TREVLIG HELG TILL ER ALLA

Läxor:

Sv. Läsning s.73-94 i Tredje tecknet.

Eng. Glosor och text till kap.6

Ma. uppdrag på NOMP.

SO. plugga namngeografi 1 stencil.

 

5a´s veckobrev v.42

HUDDINGE KOMMUN

2017-10-20

 

V.41

Vilken fantastisk vecka vi har haft. Eleverna har arbetat på som om det brann i fingrarna. I onsdags var lärarna i hela Huddinge kommun på Central konferens. Det gemensamma samtalsämnet i alla ämnen handlade om ”mind-set”!

I korta drag kan det beskrivas som att om eleverna kommer med ett ”statiskt” mind-set till skolan och tänker ”det här är för svårt” , Jag kan inte” ”Jag fattar inte”, så är det svårare att vara mottaglig för utmaningar medan om eleverna kommer till skolan med ett ”dynamiskt” mind-set så kommer det vara lättare att ta till sig utmaningar och hitta lösningar på olika problem. Det nya vi ska pränta in i elevernas huvuden är ”Du kanske inte kan detta ÄNNU”. Logiskt är det ju och till stor del är det precis så vi pedagoger peppar dem. Men att få detta synliggjort för eleverna kan hjälpa dem till lite mer positivt tänkande! Gå gärna ut och läs lite om detta eller om ”grit”, den nya benämningen på ”lite jävlar anamma” 😉

Positivt tänkande var det mycket av på vår härliga utflykt i fredags. Vilket fantas-tiskt gäng jag har äran at vara mentor för. Allt flöt på superbra. Alla gjorde upp-gifterna de blev tilldelade och de flesta hade kläder efter väder. Jag hade varit smart nog att packa ner alla udda strumpor jag hittade i min strumplåda (vem har inte ett gäng strumpor som aldrig hittar en kompis?). Så när eleverna blev blöta fick de torra udda strumpor och plastpåsar på fötterna vilket gjorde att vi slapp ett gäng kalla griniga barn som ville hem! Om erat barn kom hem med två olika strumpor på fötterna så vet ni varför! Det är bara att slänga dem!

Sist men inte minst vill jag bara göra er uppmärksamma på att flera av eleverna INTE BYTER OM på idrotten! Framför allt på måndagar är det lite snuskigt att gå i samma kläder och skor som man hade på gympan. Om inte annat så börjar barnen komma in i tonåren och ibland luktar det sur disktrasa i klassrummet! Prata gärna om hygien hemma och vikten av att byta kläder! Att ha samma tröja i tre dagar innebär att det inte luktar hallon dag 3 🙂

Med vänlig hälsning Jenny

Veckan som varit!

Nästa vecka, v.42

Eftersom eleverna kom hem till Skogås ca 14.10 i fredags innebär det 60 minuter ”övertid” Vi har röstat och kommit fram till att det blir sovmorgon på torsdag! De elever som VILL komma 8.00 kan självklart göra det för jag är ändå här och tar emot dem! Annars inga konstigheter under veckan!

LÄXOR:

Engelska text och tillhö-rande glosor till kap.6 till torsdagen den 26/10.

MA: Uppdrag på NOMP

SV: Läsning till torsdag 19/10

Måndag 16/10

Idrott

Tisdag17/10

Slöjd

Onsdag 18/10
Torsdag 19/10

SOVMORGON: SKOLSTART 9.00

Fredag 20/10

Idrott

 

 

 

 

Veckobrev v.40

VECKAN SOM VARIT:

Den här veckan har gått lika snabbt som alla andra veckor. I matematiken har vi jobbat vidare med division och multiplikation. Några som arbetat fram till Diagnosen har fått arbeta vidare i boken och även arbetat med utmaningar i Nomp!

Utflykten igår blev till Mullängen i stället för till Ågesta då vi blev lite färre personal än tänkt. Men vilket väder vi hade. De flesta tyckte att det var roligt att komma ifrån skolan på en promenad och göra lite annat än att sitta i skol-bänken.

Rasmus, idrottsläraren, har skadat korsbandet i knät, därför är det jag som tar idrottslektionen på måndag morgon. I No har vi arbetat med fjällen och läs-förståelse av faktatexter om djur. I So har de arbetat om Norden.

I svenska har vi arbetat med ng-ljudet och hur de kan stavas i olika former, svårare än vad många tror!

Jag bifogar en länk från Skolinspektionen. Den leder er vidare till en enkät som jag hoppas att ALLA föräldrar svarar på, ju fler som svarar desto bättre kan skolan bli! Eleverna i åk 5 har också gjort den!

Nästa vecka:

Måndag: Läxa i matte finns på Nomp! Läsning s.57-77 till nästa tisdag. Läxan i eng. kap 5 är till nästa torsdag…

Tisdag:

Onsdag:12-dag på grund av Central konferens!

Torsdag:

Fredag: Matsäck!!! Friluftsdag på Rudan! Kläder efter väder! Tänk på att om det har regnat hela veckan så är det troligtvis ganska blött i gräset! Se till att barnen har gummistövlar då. Gärna extra strumpor och ombyte om de ramlar eller på annat sätt blir blöta!

Trevlig helg på er alla!

Med vänlig hälsning Jenny

Veckobrev för 5a vecka 39

VECKAN SOM VARIT!

Det har varit en vecka full av elevledda samtal och allt vad det innebär med förberedelser för både elever och lärare. Stort tack till alla och hoppas ni är stolta över era barn! Vi har arbetat vidare med multiplikation med höga tal, upp-ställningar och diagnoser. I So och No arbetar vi vidare med naturen både i Sverige och övriga Norden. Vi har pra-tat mycket kring arbetsron i klassrummet och de finns fort-farande en del att arbeta med. Det är INTE ok att mitt i en genomgång resa sig upp för att gå på toaletten, dricka vat-ten eller prata med en kompis. Ipaden ska vara laddad och komma med till skolan varje dag! De som inte vill ta hem sin Ipad får det svårare att göra vissa läxor hemma ef-tersom de delas ut via Classroom bland annat. Men då är det upp till var och en att stanna kvar efter skolan och göra sina uppgifter! Eleverna har bett om att inte ha läxor… eng-elska glosor kan jag inte styra över men övriga uppgifter blir färre ju mer vi arbetar på lektionerna!

NÄSTA VECKA VECKA 40

Måndag IDROTT

Tisdag

Onsdag Plus-konferens eleverna slutar 12.00

Torsdag Utflykt till Ågesta! Kläder efter väder är det som gäller. Sittunderlag, frukt och extra dricka går bra att ta med. Regnar det så har man gummistövlar och paraply! Skolan fixar lunchen. Vi grillar hamburgare!

Fredag IDROTT Läxor klara i svenska och matte

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *