Veckobrev 5a, v.3

Hej hej i snön!

Den här veckan har gått lika snabbt som alla andra veckor. Många av eleverna har varit glada i att snön äntligen kom. Vi får hoppas att det håller i sig ett tag. Stäm av så att era barn har bra kläder efter väder! Det har varit många som har haft svårt att passa tiderna efter rasterna, vilket absolut kan bero på att det är roligt i snön och att det tar tid att klä av sig allt. men vi försöker vara hårda med att passa tiderna ifall nu undrar över den  hårda registreringen i skola24.

Nästa vecka drar de elevledda samtalen igång. Ni som inser att ni inte kan komma den tiden ni blivit tilldelade… hör av er så snart ni kan så ska jag se om jag kan lösa det!

Vi har arbetat hårt i matte med decimaltal och decimalernas olika värden. I svenska har vi testat på att skriva stödord till faktatexter, arbetat med kamratbedömning och skriva sammanfattningar. Vi kommer att fortsätta med detta ett tag framöver. Framförallt för att eleverna behöver få lära sig olika strategier att bearbeta sin egen text men också för framtida studieteknik. I No har vi arbetat vidare med kroppen och de olika organen.

 

Vi behöver fler vuxna till Discot nästa fredag! Har vi tillgång till ett kort på Martin Olsson för att kunna handla billigare? Det har kommit in pengar till klasskassan från panttävlingen som vi kan använda oss av. Under helgen ska jag räkna ut hur mycket samt sätta in det på klasskassans konto.

Läxor nästa vecka:

SV: Skriva kap.2 i Drakstriden, (uppgift finns i Classroom) Inlämnat och klart till tisdag. Eleverna ska även in och titta på kommentarer till sitt första kapitel. Vissa kan behöva göra lite ändringar!

MA: Uppgifter i Nomp!

Eng: Chapter 10, text och glosor. Även en uppgift som handlar om klockan finns med. Detta ska vara klart till torsdag den 25 januari.

 

NÄSTA VECKA:

Måndag: Idrott som vanligt! Simning på eftermiddagen för syslöjdsgruppen.

Tisdag: 12-dag på grund av elevsamtal.

Onsdag: 12-dag på grund av elevsamtal

Torsdag:

Fredag: Idrott


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *