Veckobrev 5a, v.46

Hej hej!

Den här veckan gick nog snabbare än snabbast! Vi har haft fokus på läsning då det har varit Nationella Barnboksveckan. Vi har haft så mysigt med högläsning och massage stunder. Riktiga gulddagar har det varit. I torsdags var det nationella läsdagen vilket vi uppmärksammade med lite roliga aktiviteter med alla tre femmor. Med Francisca fick de lära sig att skriva Haikudikter i musiksalen, samt sätta musik till. Kutte läste dilemma sagordär eleverna var delaktiga att ändra slutet. Rasmus körde läsning av faktatexter och återberättande texter och inne hos mig i 5a´s klassrum hade vi en tävling som handlade om att kunna läsa mellan raderna! En uppskattad dag från både elever och pedagoger.

I matematiken har vi startat upp ett nytt kapitel (kap.2) som handlar om geometri. Vi har repeterat de geometriska formerna men också tränat på att räkna ut omkrets och area. Knepigt att hålla reda på vad som är vad ibland har jag märkt! Vi passade även på att ha lite utematte där eleverna fick mäta olika saker ute på skolgården.

I No har vi repeterat inför No testet som är på torsdag nästa vecka. Alla elever ska ha fått hem ett häfte att plugga på! Efter det kommer vi att starta upp om kroppen.

I So har de startat upp arbetet kring medeltiden vilket är ett mycket uppskattat område hos eleverna. Vi funderar på om vi kan få till att åka till Medeltidsmuseet snart. Ska se över i kalendern hur det ser ut.

På idrotten har det varit en hinderbana med cirkelträning. Många tyckte det var jobbigt och att träningsvärk inte var så skönt att ha dagen efter! Det är fortfarande många som inte duschar efter idrotten. Några har bättrat sig men hoppar in med underkläderna på! Prata gärna hemma om hur viktigt det är att sköta sin hygien då det inte är jätte mysigt på måndagarna när många sitter och inte luktar hallon!!!

Efter jullovet kommer det att vara simträning med Rasmus i Skogås simhall. Många har redan nu uttryckt att de känner sig osäkra. Om möjlighet finns kan ni passa på att gå och bada oftare. Simning är betygsgrundande i åk 6 och vi har inte möjlighet att erbjuda hur mycket som helst. Men vi försöker lägga mest fokus på de som inte kan för att de ska lyckas få betyg i 6an.

Idag på mentorstiden pratade eleverna åter igen om hur vi ska samla pengar till klasskassan. På måndag får ni hem en lapp om inbjudan till en eftermiddag/kväll i klassrummet. Jag och eleverna har tillsammans planerat att vi då ska ha lite knytis. Föräldrar och syskon är välkomna. Då kan vi passa på att diskutera vad vi gör och inte samt att det kan vara kul att få se varandra. Alltid lättare att ha kontakt om  man har ett ansikte! Vi tänker att det kan vara många som ändå ska hit den 5/12 då det är julmarknad som ordnas av F-3 här på Edbo! Klassen hoppas då att så många som  möjligt vill komma på lite knyt-kalas-middag samma kväll med start 17.30! Se inbjudan på måndag!

Nästa vecka, v.47:

Måndag: Idrott! Ny matteläxa i NOMP + stencil

Tisdag: SLÖJD!

Onsdag:

Torsdag: 12-dag! Kompensation av TTF-timmar. NO-Test om fjällen.

Fredag: Idrott!

LÄXOR:

No-häfte om fjällen

Ma-stencil om geometri, Nomp-uppdrag- geometri

SV- GÅ TILL BIBLIOTEKET I SKOGÅS ELLER TRÅNGSUND OCH LÅNA EN BOK!

 

Trevlig helg önskar Jenny och klassen!


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *