Veckobrev 5a, v. 49

Hej hej!

Den här veckan har det hänt en hel del! Det börjar märkas på oss alla, elever och personal, att det närmar sig ett jullov! Men än så länge arbetar vi på. I matematiken har vi arbetat med ett nytt kapitel, skala. Jag är så imponerad av allas ansträngningar. Superkul att se! i no arbetar vi just nu med kroppen och matspjälkningssystemet.

I svenska har vi arbetat med ordklasser och hur man böjer verb. Klurigt att hålla reda på alla böjningar och vad som är vad! I so arbetar de vidare med medeltiden! Det har varit önskemål att få åka till medeltidsmuseet men vi hinner inte ge oss iväg innan jul. Kanske kan vi få med oss en eller två frivilla föräldrar som kan tänka sig haka på dit efter jullovet!? 🙂

Tack till alla som kom på knytisen i tisdags! Super trevligt och mycket gott! Jag har sammanställt info som ni fått i mail gällande tankar och planer för insamling till klasskassan! Läs den!!!!

Vi har haft mycket samtal om konsekvenser och belöning. Även om vi alla behöver en paus snart så är det inte ok att prata eller störa på lektionerna. i idrotten har de varit indelade i grupper och ska visa upp sin dans. Men i några av grupperna har sammarbetet inte varit så bra då några hellre smiter undan eller fjantar omkring! Många tycker att just dans kan vara lite jobbigt för att man kanske inte är så bra eller tycker att det är jobbigt. Men det blir inte bättre för att man krälar omkring på golvet eller förstör för de andra i gruppen. Så länge läraren ser att man försöker så är det gott nog! I åk 6 kommer dansen att vara betygsgrundande på samma sätt som simningen! Viktigt att tänka på! Simningen kommer att dra igång för 5a efter jullovet. Vi skulle ha haft det nu innan jul med det var så många i åk 6 som inte kunde simma så det lades in extra pass för dem eftersom de ska få möjlighet att bli godkända i idrott. Prata med ditt barn om hur säkra de känner sig på simning, både bröstsim och rygg. Kanske kan ni passa på att bada under jullovet!?

Vår idrottslärare Rasmus är sjukskriven fram till januari på grund av en knäoperation. Under tiden har vi en fantastisk vikarie som heter Moa!  Det kan vara så att Rasmus mailar ut info till er angående kommande simningen nästa termin!

Det finns information här på sidan om Lucia nästa vecka! Ska ditt barn vara med eller är du ändå sugen på att komma och titta och kanske ta en kaffe och lussebulle med oss i klassrummet efteråt? Läs info om tiderna här!

Vi avslutade denna fantastiska vecka med en fin nobellunch! Det bjöds på kycklingfile, klyftpotatis och bea! Till det fick eleverna välja läsk eller bubbelvatten. Till efterrätt var det chokladpudding och vispgrädde! Lyx lyx lyx och mycket uppskattat! Från åk 5 kan vi passa på att gratulera Pourya från 5b som blev vinnare i litteraturpriset! GRATTIS från oss alla!

NÄSTA VECKA:

11/12 måndag: idrott ELEVERNA SLUTAR 12.00 (plus-konferens för TTF tiden)

12/12 tisdag:

13/12 onsdag: LUCIA!!!!

14/12 torsdag: läxa i engelska tills idag!

15/12 fredag: Idrott! Matteläxan i nomp ska vara klar till idag!

 

SKOLAVSLUTNINGEN ÄR TORSDAGEN DEN 21 DECEMBER!

Vi samlas 8.45 i klassrummet, går tillsammans ner till idrottshallen och njuter av lite julshow. Därefter avslutar vi uppe i klassrummet med lite julkramar! De som vill gå hem direkt efter, (ca 10.30 är vi senast klara), har möjlighet till det. De som vill äta lunch 11.30 tillsammans med mig gör det! Skollunch finns för de elever som vill stanna och äta!

 

TREVLIG HELG till er alla!

 

 

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *