Veckobrev 5a v.5

Hej hej!

Ännu en vecka har avslutats! Vill be om ursäkt att det inte blev ett veckobrev förra veckan men det kom en kraftig förkylning och ett disco i vägen. Dessutom hade vi en elev som dundrade med pannan rakt in i klassrumsdörren. Det blev ambulans och stygn. Strax efter kom en elev i åk 9 som hade skadat sig och det blev ambulans nummer två. Discot gick tack och lov superbra. Många nöjda elever och föräldrar. Tack alla ni som kunde ställa upp på olika sätt! Ni som inte hade möjlighet denna gång behöver inte gå runt med ångest… det kommer fler tillfällen!

Fredagen v.8, innan sportlovet drar igång kommer vi att ha en klassfest i klassrummet. Någon som kanske vill hoppa in och vara med under kvällen? Tänker mig 17-20.00. Det finns läsk och godis kvar sedan discot som vi kan använda!

Denna vecka har vi avslutat kapitel 3 i matteboken. Nu är nästan alla experter på decimaltal och begreppen tiondelar, hundradelar och tusendelar. Vi har smygstartat med kap 4 som handlar om vikt och volym. I svenska har vi arbetat med olika idiomatiska uttryck och jämföra olika texter t. ex. reportage, skönlitteratur, faktatext och instruktion.

I No har vi arbetat med blodet och hjärtat och i engelska har det varit en vikarie hela veckan eftersom Franciska var borta. Eleverna arbetade med kapitel 11 och 12.

Läxor:

Eng: Kapitel 12, läsa texten, inga glosor att träna på!!!

Sv: Skriva kap.4 drakstriden. tisdag v.6 till tisdag v.7

Ma: Ma-stencil måndag till torsdag

Nästa vecka, v6. klassvärdar nr. 17,18,19,20

MÅNDAG: Idrott, Ma-läxa stencil delas ut!

TISDAG: SLÖJD inställd! ( Eleverna får andra uppgifter)

ONSDAG:

TORSDAG: Ma-läxa in! Läxhjälp 14.10-15.00!!!!

FREDAG: Idrott!

 

TREVLIG HELG TILL ER ALLA!!!!


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *