Veckobrev 5a, v.6

Hej hej!

Ännu en vecka avklarad. Vi har haft många sjuka och hoppas att alla är på fötterna igen nästa vecka när vi ska på utflykt till Naturhistoriska riksmuseet. Under veckan har vi arbetat på med ett nytt kapitel i matte, volym och vikt. Det har gått superbra! Vi har även startat upp arbetet i svenska med en bok som vi läser gemensamt i klassrummet. Denna bok kommer inte att följa med hem utan arbetet sker enbart i klassrummet! Jag vill be er föräldrar om en tjänst… stäm av om ert barn har bibliotekskort och stötta att ta sig dit. Det kan vara svårt att hitta bra böcker på skolans bibliotek och eleverna behöver läsa mycket!!! Det är helt ok att ta med en bok hemifrån att ha i skolan och läsa om man exempelvis har arbetat klart med en uppgift.

I No har vi arbetat vidare med kroppen och kommer fortsätta med ”Våra sinnen”. I bild har eleverna snart avslutat sina fantastiska bilder. Se vidare under BILD!

Läxor nästa vecka:

SV- läsförståelse-stencil ges ut på måndag. Läxan ska vara klar till torsdag

Ma- nomp, nya uppgifter läggs ut nu i eftermiddag!

Eng- Kapitel 13-bara läsa! Inga glosor! Men det krävs ju självklart att arbeta med ordförståelsen eftersom de ska kunna översätta men det kommer inte att vara ett direkt glosförhör.

Nästa vecka, v.7: ”VÄNLIGA VECKAN!!!!”

Måndag: Idrott, läxor i svenska delas ut

Tisdag: Utflykt till Naturhistoriska! Läs mer om detta här

Onsdag: Alla hjärtans dag! Plus-konferens! Eleverna slutar 12.00

Torsdag:

Fredag: Idrott!

Ha en trevlig helg!!!!

MVH Jenny och klassen

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *