Veckobrev 5b, v 46

Hej

Tiden rusar och vi lär oss massor!

I veckan har vi kodat analogt, se här, och nästa vecka ska vi visa en klass i åk 9 hur man gör. Hela Edbo kommer att delta i Hour of Code den 6/12.

Dags att visa simförmåga inom ämnet idrott och Rasmus går till Skogås simhall med en grupp i taget.  Simning är betygsgrundande i åk 6 så den som tycker att det är knepigt, behöver träna mer på egen hand. Klassen går i två halvklasser, den första, träslöjdsgruppen, redan nu på måndag. Andra halvan går samma tid veckan efter. Det är under sista lektionen, så alla kommer att gå direkt hem därifrån. Vi hoppas att det inte ställer till några bekymmer.

Efter provet om fjällen har vi nu börjat läsa om kroppen. I historia läser vi om Gustav Vasa och den tiden.

I torsdags var det nationella läsdagen vilket vi uppmärksammade med lite roliga aktiviteter i fyra olika stationer med alla tre femmor. Med Francisca fick de lära sig att skriva Haikudikter i musiksalen, samt sätta musik tillse här. . Kutte läste dilemma sagor, där eleverna var delaktiga att ändra slutet. Rasmus körde läsning av faktatexter och återberättande texter och inne hos mig i 5a´s klassrum hade vi en tävling som handlade om att kunna läsa mellan raderna! Klass 5b vann!  En uppskattad dag för både elever och pedagoger.                        Vi har också lämnat boktips till övriga skolan. Dessa sitter på ett träd i entrén.

Superstolt mattefröken! Matteprovet gick strålande, för de allra flesta! Idag fick alla det med sig hem. MAN SKA RÄTTA och VISA FÖRÄLDRAR!

På engelskan fortsätter de med Lyrics-uppgiften. Den finns beskriver i Google Classroom. Där kommer Francisca läsa och ge feedback. Så här måste alla hålla ögonen öppna. Detta arbete ska mynna ut i ett samarbete med musikämnet.

Förra veckan bad vi alla gå in och skriva i Mentorsboken i Google Classroom, med ringa framgång. Nu uppmanar vi igen till detta.

Det är många ifrån klassen som deltar i körövningarna inför skolans Luciatåg. Vi har ännu inte bokat in något Luciauppdrag  för klassen, men hoppas att det blir något.

Nästa vecka, v 47

mån 20/11- simning för träslöjdsgruppen

tis 21/11- Läsläxa i Svart bälte, läs kap 1-7, dvs läs inte kap 8. På tisdag svarar du på frågor om handlingen och på sådan du tycker och tänker på om det som händer i boken.

ons 22/11

tor 23/11- 12- dag, TTF-komp

fre 24/11 Matteblad, Läxa 9 + Rätta matteboken

 

Nästa vecka, v 48

mån 27/11- simning för syslöjdsgruppen

tis 28/11- läsläxa

ons 29/11

tor 30/11-

fre 1/12 Studiedag SKOLAN STÄNGD

 

 

 

 

 

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *