Veckobrev 5b v.47

Halloj!

November rusar iväg och vi hinner, nätt och jämnt, lära oss novemberversen som prytt väggen här i klassrummet.

Något mindre gulligt: vill berätta att vi ofta har problem med odör i klassrummet. Det visar sig att många hoppar över duschning. Den stora sporten är att duscha håret för att lura vuxna, vilket leder till ofräsch klassrumsmiljö. Jag sa till alla, med glimten i ögat, att föräldrar skulle kunna få skriva på att deras barn inte behöver duscha. Något i stil med: ”Jag tycker att Gebe, de andra lärarna och klasskamraterna ska stå ut med svettlukt och mitt barn behöver inte tvätta sig ren efter idrotten” och en signatur på det. Kanske ett tips till tomten: duschtvål och deodorant. Med andra ord, ta ett snack där hemma. Ett kliv in i ett nytt skede…

Denna vecka har vi borrat oss in i algebrans värd. Det är världen upp och ner för många när man säger att Bosse har a st äpplen, Bettan har två färre, dvs a-2 och Stina har dubbelt så många, dvs 2a. När man tillåtit sig att inte veta exakt, utan nöja sig med relationerna, talen emellan, har man kommit en bit på väg.

Vi laddar för att skriva en superspännande berättelse. Den här veckan har vi suttit i grupper och utvecklat meningar samt gjort miljöbeskrivningar, som sedan utvecklats i par. Här kan ni se.

Gebe  har nu läst ut Benjamin Duva för klassen. Den slutade otäckt och sorgligt. Nu har vi börjat på en ny, Godnatt Mr Tom. Alla kände till den, efter ett läsförståelsetest, En baksidestext, som var från den boken.

Vi fortsätter att ladda inför Hour of Code den 6 december. I veckan hade vi en lektion tillsammans med klass 9c. se här

Det är många som är med på träningen inför Luciatåget här på skolan. Hela klassen kommer att åka iväg och lussa på två olika ställen under denna dag. Det är bestämt nu att vi ska till American Express Travel, där Hampus mamma, Jessica, arbetar samt till Stortorps äldreboende. Det blir samma rutt som i fjol, möjligen i omvänd ordning.  Mer Luciainfo kommer här.

Trevlig helg på er!

Nästa vecka, v 48

mån Simning för syslöjdare och för dem som missade förra veckan

tis Läsläxa- du ska läsa kap 8, 9 och 10

ons

tors Matteblad 10

fre Studiedag- skolan är stängd

V. 49

5/12 Julmarknad på skolan kl 15-17 Välkomna!

5/12 och 8/12 Diagnostiskt prov i engelska, inga spec. förberedelser

6/12 Hour of Code


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *