Veckobrev 5b, v. 48

Hej

Terminen rullar på och vi vill hinna med det mesta som vi planerat. När det gäller svenskan och matematiken så har vi insett att fler behöver komma ikapp och hänga med. Därför stannar vi upp lite med läsningen i Svart bälte och ser till att alla blir klara med uppgifterna till kapitel 1-7 och 8-10, i Google Classroom. Vi bestämde dock att vi ska läsa kapitel 11 och 12 denna vecka och det räcker att det är klart till på tisdag. Då är det bättre att göra uppgifterna.

I matematiken är det läxa i boken och för dem som hinner finns även uppgifter på nomp.se. Vi jobbar nu med algebra och snarast finns det mer info om det, under ämne matematik, här på bloggen.

Några i klassen har frågat om skojiga gruppen ska hitta på något denna termin. Det är det tredje gänget på klasslistan. Är ni osäkra, kan ni höra av er.

På onsdag nästa vecka är vi med i ett stort världsomfattande event som heter ”Hour of Code” och som syftar till att få upp intresset kring programmering. Eleverna har fått konton på siten code.org där de redan gått en och annan kurs i blockprogrammering. På onsdag öppnas portarna till en ny, rolig entimmes kurs för alla i klassen. Programmering kommer ju att införas i läroplanen efter sommaren och vi har redan kommit en bit på väg.

På fredag kommer vi att ha Nobelfest under lunchen i matsalen. Det blir sedvanlig prisutdelning och då är det alltid lite extra fint.

Nästan alla kan versen utantill nu. Här är det några som läser den.

Vi har nu, genom lottning,  utsett Cornelia och Malou till Lucior. Uppdaterat om klassens uppdrag 13/12 läser ni här.

Nästa vecka, v 49

mån 4/12

tis 5/12 Läs kap 11 och 12 Muntlig övning i skolan. Ta med Svart bälte till skolan!

Engelska diagnostiskt prov del 1, inga speciella förberedelser behövs

ons 6/12 Matteläxa i matteboken. TA MED BOKEN! Här är läxan!  

Engelskaläxa chapter 7+ egna glosor som man valt

Hour of Code

tor 7/12

fre 8/12 Svenskaläxa Gör klart uppgifterna i Google Classroom (kap 1-7,8-10)

Engelska diagnostiskt prov del 2, inga speciella förberedelser behövs

Nobellunch

Vecka 50

mån 11/12

tis 12/12 Läsläxa

ons 13/12 Tidigt för några (se PM för skolans Lucia) 8.00 i klassrummet, för de övriga. Info om klassen den dagen finns här

tor 14/12

fre 15/12 Läxförhör/Test i Algebra


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *