Veckobrev 5b, v. 6

Hej alla

Idag har alla fått sin IUP med sig  hem.  Gå igenom den tillsammans emellanåt, med start i helgen. Vi arbetar med den i skolan och blir gärna påminda av er om det vi avtalat.

Läxförhöret i geometri gick bra idag och alla har nu material för att plugga till provet, nästa fredag. Provet har de med sig hem, på ett gult blad. Dessutom ligger de här på bloggen.

I engelskan arbetar de med ett diagnostiskt material som testar de olika förmågorna i Engelska. Allt handlar om Christofer Columbus. Läsförståelse, hörförståelse sam5 förmågor att tala och skriva.

Flera stycken har bakat och klassen har fått ihop flera hundra de senaste veckorna. Dessutom har några pantat tomflaskor. Nästa vecka har Isac, Alicia och Eylül erbjudit sig att baka. Personalen på skolan verkar fika en hel del.🤪

Denna termins trivselledare är Alicia, Gabriel, Pourya och Cornelia. Här tillsammans med trivselledare i 5a, Jocke och Therese. 

Tänk vad roligt att man kan få lära sig att teckna och måla fint. Alla kan lyckas med en bild, om man får vägledning. Bilderna från bildlektionen pryder nu väggen i vår ”bubbla”.

Här finns fler bilder.

På tisdag åker alla i åk 5 till Naturhistoriska riksmuseet.  Om du, som förälder, har möjlighet att följa med, då är du mer än välkommen. Vi börjar och slutar enligt schema. Alla behöver ha med sig matsäck. No-lärare, Jenny har skrivit här.

Nästa vecka

Tisdag 13/2 Naturhistoriska muséet  Matsäck

Onsdag 14/2 Engelska- läsa och översätta en text om Columbus. Alla slutar 12-dag!

Fredag 16/2 Matteprov, på geometri

 

Önskar alla en trevlig helg!

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *