Veckobrev 5b, vecka 10

Hej
Den här veckan gick fort och känns kort. Francisca har varit sjuk hela veckan, i tisdags gick lektioner bort och jag var på kurs i onsdags.
Klassen berättade att det hade gått jättebra på No- provet, för alla. Vidare hade fröken Jenny förstås blivit glad.
På idrotten idag blev det inte mycket rörelse, däremot en lektion i friluftsliv, om isvett. https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Isdubbar

 

Klassen har hunnit med två övningar i läsförståelse. Vi ”lekte” nationellt prov och gjorde den första gemensamt. Hur ser ett bra svar och ett bra resultat ut? Hur gör man för att få A? Det andra gjorde alla med vikarien och det ska vi finslipa på så att alla får se hur ett bra resultat kan se ut.
Vi har tappat farten i läsningen av Skuggan i väggen. Tar nya tag nästa vecka.

I matten har vi lämnat geometrin och påbörjat med textuppgifter och problemlösning. Målet är att alla ska lära sig åtminstone fyra olika strategier. Det innebär att utifrån ett problem, kunna välja passande strategi och därefter lösa problemet. Dessutom behöver vi arbeta med multiplikation och division med talen 10, 100, 1000. Testa hemma, får ni se om det är bekant.

Nästa vecka

Onsdag 14/3 Pi-dagen, 12-dag igen! Läxa So, se här!

Engelskaläxa – läsa vidare i sin bok + ny uppgift i Classroom ”Read a book- assignement 3” (det kommer finnas lektionstid att göra detta också.) (uppdaterat av Francisca som nu återkommit från sjukstugan)

Fredag 16/3 Matteläxa 4, på löst blad
Läsläxa

OBS! Måndag 19/3 Studiedag, skolan stängd och även fritids stängt. Fortbildning för all personal.

Önskar alla en härlig vinterhelg❄☃🛷 Fröken Gebe


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *