Veckobrev 5b, vecka 3

Hej!

Nu har vi fått vinter och snö. Då är det bra med vinterskor. Vi har haft många blöta strumpor och tyvärr inget torkskåp. De flesta tycker att det är roligast på rasten om man har överdragsbyxor mm. Det kan också vara bra med extrastrumpor på hyllan.

Idag, på mentorstimmen, pratade vi om att samla in mer pengar. Redan nu startar vi en pantartävling. Alla samlar, pantar och bidrar till klasskassan. Dessutom ska vi baka och sälja fikabröd till sockersuget pedagoger i personalrummet.  Malou, Gabriel och Isac? erbjöd sig att vara de första bagarna. Det var många som var på hugget här. Francisca ställer in det i personalrummet  på måndag. Utöver det vill barnen påbörja något som ger lite mer klirr i kassan. Då behöver vi hjälp av någon förälder som tar beslut och kontakt med den aktuella leverantören. Vi kan hjälpa till med att fördela sakerna. Det kan vara kakor, kryddor, korv eller min favorit, tulpaner. Säkert har ni egna idéer.

Idag fick alla tillbaka engelska diagnosen/provet som gjordes före jul. Dessa kom hem idag, med en kommentar. Denna ska föräldrar se. Oj, vad mycket engelska de kan! I veckan har klassen jobbat med klockan, på engelska. Det var faktiskt alla osäkra på. Detta blir också läxan till onsdag, se nedan. Vi även pratat om att gå in på ovningsmastaren.se Där får man hjälp att träna på läxan, inte minst för att lyssna på texterna från boken!

Vi har nu gått vidare från arbete med procent och har nu påbörjat kapitlet med geometri. Denna vecka, vinklar!

Det är så lätt när man kan, Gebe! Ja, och ni lär er så otroligt fort. Vi kommer att komma till månen med den hör gruppen. Det har jag alltid sagt. 😃👊

Matteläxan är på löst läxblad.

På musiken har alla fått reflektera över hur vi påverkas av musik. Tex filmmusik, hur en bild/film förändras med musik därtill.

Till på tisdag har alla läst tom kapitel 4, i Skuggan i väggen.  På måndag kommer vi att arbeta klart med uppgifter i Google Classroom. På tisdag är alla klara med det och vi fortsätter med andra övningar. Spännande bok!

På tisdag och onsdag är det  dags för samtal. Alla slutar 12 dessa dagar, men sedan kommer man såklart till sin tilldelade tid. Mycket välkomna till matsalen för de elevledda utvecklingssamtalen på tisdag eller onsdag!✨✨ Vi startar från 13.00 och kör fram på em. Fika finns!

Vecka 4  22/-26/1    tis 23/1 och ons 24/1 sluta alla kl. 12    Samtalsdagar

tis- läsläxa + uppgifter i Google Classroom

ons- eng.läxa Chapt.10 Text och glosor + The clock, se övningsblad

tor- LÄXHJÄLP

fre- matte, Läxa1 Läsläxa i Skuggan i väggen, tom sid 61. Dubbelkolla att du gjort skrivuppgiften i Google Classroom

 

Vecka 5.   29/1-2/2

mån-

tis- läs och skrivläxa

ons-

tor- LÄXHJÄLP

fre- läsläxa NY LÄXDAG för matematiken. Flera kommer, förhoppningsvis, att nyttja Läxhjälpen bättre.

Önskar alla en fin avkopplande vinterhelg! Äntligen snö! ❄️✨⛸

//Gebe och Francisca

 

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *