Veckobrev 5b, vecka 7

Hejsan

Den här veckan har vi haft extra trevligt. Besöket på Naturhistoriska riksmuseet var en hit. Flera trevliga utställningar och massor av fina montrar med diverse aktiviteter. Man får mersmak, åk dit med familjen, vet ja.

  Vi har roligt tillsammans, till och med på pendeltågsperrongen när vi väntar på tåget. ”So makarone”, heter denna sång- och klapplek.

Tack Anna och Mahmoud för trevligt sällskap och hjälp.

Onsdagen var kort, men god. Till lunch- Lady & Lufsen- tema, med ett smarrigt vaniljhjärta efteråt. ❤ Dessutom skrev vi vänliga meddelanden till vår hemliga vän. Det var uppskattat!

Geometriprovet gick bra. Nästa vecka har vi fokus på geometriska kroppar, dvs figurer i 3D. På nomp.se ligger uppgifter tom fredag 23/2.

I engelskan har alla valt en skönlitterär bok på lagom nivå att läsa, man sätter själv upp ett mål, hur långt man läser till onsdag nästa vecka. Genom att läsa böcker ökar vi både vår läsförståelse och vårt ordförråd. Det finns även uppgifter i  Classroom till detta att lösa.

Kom och hitta, bland kvarglömda kläder!

Nästa vecka, v.8

Tisdag 20/2 Läsläxa ” Skuggan i väggen” Läs till och med kap.13 och se till att de gamla uppgifterna 1-10 i Classroom är klara, om du inte hunnit på lektionerna.

Onsdag 21/2 Engelska- läs i din valda läsbok+ uppgifter i classroom

Omprov i matematik- geometri

Torsdag 22/2

Fredag 23/2 Läxförhör 2 i geometri: 3D-kroppar. Läxblad 3 och övningar på nomp.se.

 

Önskar alla en härligt snöig vinterhelg,

Gebe och Francisca


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *