Veckobrev för 5a, v.50 och info om v.51

Hej hej!

Nu har ännu en vecka sprungit förbi! Här har det firats med ett fantastiskt vackert luciatåg, lussebullar i klassrummet och en hel del arbeten att göra klart! Vi har nu snart avslutat kapitlet i matematiken om skala, enheter, omkrets och area. Efter jul startar vi upp med decimaler och taluppfattning. Vi kommer även efter jul att fokusera extra mycket på matematiken och elevernas svagheter respektive styrkor så att vi vet vad var och en behöver fokusera på. Inför de elevledda samtalen kommer vi att presentera detta i elevernas IUP.

I svenskan har vi arbetat med olika stavningsregler och böjning av verb och att skriva ord i rätt tidsform. Den är lite knepigare att hålla reda på… några elever har en tendens att fortfarande böja ordet sova till ”sovde” exempelvis!

Det har inte varit så roligt väder de senaste dagarna vilket gör att många håller sig kvar inne när det är dags för att ta rast. Jag har sagt att det är helt ok att de är inne om det ÖSREGNAR! Förutsatt att några förhållningsregler följs: 1) inte springa runt med sina mobiler, 2) hålla sig i klassrummet med lugn aktivitet, 3) att jag eller annan vuxen finns med så att de inte är själva där inne. Ändå är det flera som smyger in för tidigt eller inte tar sig ut alls. Alla barn behöver en nypa frisk kuft och att komma ut en sväng eftersom det annars blir många timmar inne och då orkar de inte jobba. Det finns dessvärre inte de bästa möjligheterna till att torka blöta kläder hos oss. Därför kan det vara bra att alla har kläder efter väder. Om det regnar är det inte toppen smart att ha på sig gympaskor! Har man inga gummistövlar kan man ha extra strumpor att byta om till. Alla elever har en egen stor grå låda där vi kan förvara ombyte i. Även om de inte vill springa runt och ”leka” i regnet så kan man ta en promenad under ett paraply! Det blir just nu många sura miner när jag tvingar ut dem en stund och jag vet att inte alla lyckas få sina barn att ha varken termobyxor eller gummistövlar. Hör av er till mig om ni vill veta specifikt hur det ser ut på rasten för just ditt barn. De flesta leker, spelar fotboll eller king eller springer runt och leker kull. Så alla behöver ha kläder efter väder!

Panttävlingen är i full gång! Eleverna springer runt och nästan krigar mot varandra men motiverade är de och har redan fått ihop över 700 kr. Jag bad i tidigare mail att inte behöva ta hand om pantpengar men eleverna har noggrant kommit och redovisat detta till mig ändå och jag har nu lagt detta i en låst låda inne i mitt arbetsrum. Jag samlar allt där och sätter in det samlat i januari så slipper jag sitta och betala in varje liten del för sig när det kommer. Maria, Kims mamma, jobbar just nu på Blomsteraffären i Skogås Centrum och kommer vara där även nästa vecka. Hon har erbjudit sig att finnas där för de som tycker att det är obehagligt att gå upp och panta utan vuxen. Eleverna är informerade om detta.

Nästa vecka: INGA LÄXOR!!!

Måndag: Vanlig dag med idrott och lektioner! TA MED IPADS TILL SKOLAN! Vi behöver gå igenom vilka som saknar laddare, eventuellt behöver lämnas in på lagning eller uppdateras!

Tisdag: Vi har vanliga lektioner på förmiddagen, efter lunch kommer de som har saker kvar att göra i slöjden att få tillfälle att göra det. resten arbetar med annat som ska göras klart. Vi städar gemensamt på sista lektionen. Se till att de har med en påse eller väska om det är saker de vill ta hem.

Onsdag: Klf-dag! Schemabrytande aktiviteter. Vi blandar de tre femmorna och gör roliga stationer under dagen mellan 8-13.10. Återsamling i respektive klassrum efter det och eleverna slutar 13.20 denna dag. vi kommer att ha Pingisturnering med Kutte i uppehållsrummet, ringdans och Kahoot med Gebe i 5bs klassrum, Julpyssel och knep å knåp med Jenny i 5cs klassrum och annat julpyssel med Moa i rummet bredvid.

Torsdag: Avslutning! Det kan se olika ut för alla tre femmor. Det som gäller för 5a är att vi samlas i klassrummet 8.45 för att sedan gå ner tillsammans till idrottshallen och titta på julshow kl.9.00. När denna är slut ca kl.9.30 går vi tillbaka upp i klassrummet och har lite mys och avslutar den här terminen. Vi har idag röstat fram att eleverna får ha med sig eget fika och en läsk (33cl burk eller 0,5 l flaska) De föräldrar som vill komma är jätte välkomna men vi har full förståelse för att det kan vara svårt att komma loss från arbetet. Jag fixar kaffe och te ifall någon vill komma och mysa med oss. Jag räknar med att vi är klara i klassrummet senast kl.10.30.  De elever som vill stanna och äta lunch kan göra det med mig 11.30 annars går de hem när vi är klara och njuter av ledighet!

Fredag: JULLLLLOOOOOOOVVV!!!!!!

Ses åter i januari tisdagen den 9e. Eleverna går då enligt vanligt schema!

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *