Veckobrev v.2 Långt med mycket info… ;)

Hej alla och välkomna tillbaka till det nya året!

Det har varit en fantastisk vecka i det stora hela. Det märktes i tisdags att eleverna har varit lediga. Alla var sega och troligen lite pirriga om de inte träffat sina kamrater på länge.

Men jag är så imponerad av deras prestationer i matematiken den här veckan. Vi har dragit igång med kapitel 3, Decimaler. ALLA har arbetat på superbra. Hela klassen arbetar i en jämn takt och jag tror faktiskt de blev imponerade av sig själva hur mycket de hade lyckats räkna på bara två dagar. Super kul att se dem så taggade precis i början av terminen.

Vi har arbetat med andningen i No och i svenska har vi arbetat med att skriva stödord utifrån en kortare text. Även med detta har eleverna jobbat på riktigt bra.

Nästa vecka, fredagen den 22 januari, kommer Shaffe som funnits med som extra resurs i klassen att sluta. Han arbetar sin sista dag då för att sedan gå vidare till nytt jobb i Haninge kommun på en fritidsgårdsverksamhet. Vi tackar av honom på mentorstiden nästa vecka och önskar honom lycka till på nya jobbet. Många av eleverna blev ledsna av att han slutar då han varit med på både lektioner och raster men även på Fritidsklubben på eftermiddagarna.

Som några av er kanske har märkt så har jag försökt att bli noggrannare på att lägga in sen ankomst. Jag har tidigare tyckt att 5 minuter hit eller dit inte är så farligt men det är samtidigt svårt att hålla reda på hur mycket eller hur ofta det blir i slutändan om jag inte registrerar det. Därför kanske det har plingat oftare från skola24!

Det har varit många elever som haft mobilerna kvar i fickorna under skoldagen. Andra elever har sett detta och kommit till mig. Det har filmats på ”snapchat” och gjorts Musically videos under raster. Inte ok! Vi ska ha en mobilfri skola under dagarna. Det kan hända att eleverna fåt ta sina mobiler om deras Ipad inte har batteri. Men då är det inte kul om det visar sig att de istället har suttit på Snapchat i stället för att göra Nomp. Vill ni gärna nå era barn snabbt kan ni skicka ett sms till min telefon 0735-905622 i stället för att skicka eller ringa till deras telefoner mitt i lektionen.

Hoppas nu att alla ni där hemma går in och ser över tiderna för kommande samtal v. 4. Dessvärre har jag inte möjlighet att ta tidigare tider eftersom vi har lektioner innan. Då jag är ensam mentor på klassen kan det bli tajt om flera elever har samtal exakt samtidigt. Men om ni är medvetna om att ni kan behöva vänta några extra minuter innan jag hinner komma i slutet av samtalet så kan vi självklart stämma av om det kan vara två på samma starttid. Maila mig i så fall så ska jag se vad jag kan få till!

Hoppas att så många som möjligt kan vara delaktiga i Disco kvällen. Följ mailtråden om detta!

Läxor:

Sv– skriva första kapitlet på ”Drakstriden” Uppgiften finns i Svenska Classroom. Inlämning senast tisdag morgon.

Ma– Alla har uppdrag på Nomp att göra klart. Även sådant som är gammalt som det kanske står extra uppgifter på!

Häftet om ämnesavstämningen inlämnas måndag, absolut senast tisdag!

Översikt inför v.3

Dag/ datum: Start och sluttid: Detta händer:
Måndag 15/1: 8-14.25 IDROTT FÖR ALLA!

Träslöjd-simning på eftermiddagen.

Lämna in häfte!

Tisdag 16/1: 8-14.20 Sv läxa in! Ny läxa i sv till v.4!
Onsdag17/1: 8-14.30  
Torsdag 18/1: 8-12.00 Pluskonferens! Eleverna slutar 12.00
Fredag 19/1: 8-13.10 Idrott!

 

 

Oj oj! Detta blev ett långt veckobrev…. Hoppas ni orkade läsa allt!

Med vänlig hälsning Jenny

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *