5C Veckobrev vecka 42 – 43

Nästa vecka: vanliga tider hela veckan.

Tisdag: FN-dagen. Hela skolan samlas i idrottshallen vid 9-tiden. Några från klassen ingår i kören och Sofia ska sjunga duett om jag förstått saken rätt!
Torsdag: besök av tandsköterska
Fredag: Matteläxa på nomp.se och LÄXFÖRHÖR- de fyra räknesätten med decimaltal

Efter lunch har vi Halloween-kul i klassrummet. Ingen idrott.

Läxor till fredag:
Matematik, se här
engelska på lösblad

Klassen har röstat för att föra något nu för en del av klasskassan. Vi hade flera roliga förslag och det blev Paintball. Åldersgräns gör att det blir inomhus och med gummikulor. http://www.spelapaintball.com/aktiviteter/paintball-inomhus-stockholm/

Trygghetsveckan: I klassen framkom bl a följande: kompisar som de kan lita på och lärare ute på rasterna gör att de flesta känner sig trygga i skolan. Allt är inte helt bra men vi jobbar med det.

Bilder från besöket i förra veckan: ”tyvärr” är Jacqueline ett proffs och vill prompt redigera och välja ut endast de bästa men nu finns det fina bilder: www.edbos06or.se Sedan några dagar finns också elevernas texter på engelska om besöket. Hemsidan/bloggen har vi bättre hyfs på nu så mer kommer att läggas upp där framöver. Man kan t o m prenumerera på nya inlägg!

SO: omprovet gick bättre. Alla var nu väldigt måna om att lyckas och ansträngde sig verkligen. Nu ska vi avsluta arbetet med Medeltiden, binda häftena och ta hem. Vi fortsätter på sätt och vis i svenska med att skriva ett historiskt porträtt av en medeltida kung, drottning eller helgon.

Engelskläxan var svår denna veckan. En del ord och begrepp är ju svåra även på svenska. Vi arbetar vidare om USA nästa vecka också och något om Halloween.

Idag skickade vi hem elevernas mål från utvecklingssamtalen. Jag och Rasmus pratade med var och en (utom 4 som vi inte hann) om hur de låg till och vad målen innebär för dem.


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *